Zamieszczone przez herman
Na co zwrócić uwagę kupując uzywanego Diesla?
Zwiń
X
-
Na co zwrócić uwagę kupując uzywanego Diesla?
Mój father poszukuje Golfa III i zobowiązałem się mu pomóc. Sam z dieslami nie miałem do tej pory nic wspólnego i nie bardzo wiem, co ewentualnie należy sprawdzić chcąc kupić takie auto. Macie jakieś sugestie?Sprzdana - Octavia II 1.9 TDI Elegance
Obecnie Ford Focus II 1.6 - najlepszy bo służbowy
-
-
Pierwsza rzecz niech szuka TDI a nie TD, gdzie ich wlaciciele mowia, ze to sa TDI. Czyli unikac silnika AAZ bo to zwykly diesel z turbo wiec nic ciekawe.
Poszukiwane silniki to beda najczesciej 1Z, ALE, AHU dla silnikow 90KM lub AFN, AVG
dla silnikow 110KM. Przebiegi dziwnie niskie tzn takie ponizej 150tys km dla auta starszego niz 10 lat tez sa podejrzane. Pozatym jak bedziecie kupowac w Warszawie to adres na Alejach znasz umowic sie na podlaczenie do kompa i bedzie wiadomo co w nim siedzi. Organoleptycznie to mozna tylko sprawdzic czy na zlaczkach do turbiny nie kapie olej i czy sam silnik oraz skrzynia sa suche.
Komentarz
-
-
I jeszcze sprawdz czy przy odpalaniu i przy jeździe nie kopci strasznie ,bo bedzie to wina wtryskiwaczy lub gdyby był dym zabbarwiony na niebiesko to już olej bierze ja muszę się pochwalić ,że mam golfa II z 90r. 1.6td 60ps i oleju nie bierze a na zegarach ma 365.000 km wiec nie bójmy się kupować samochodów co nawet mają 200.000 (mowie o golfach)Była O1 130/280 powered by turbodiesel.pl
Była O2 143/305 powered by turbodiesel.pl
Jest O1 1.6 BFQ
Komentarz
-
-
jesli chodzi o skode to szymon (ocp)z mojego mista ma 90 konną po czip-e ,ma na szafie juz 300tys km i dalej smiga bez zarzutów :szeroki_usmiech-----1.9TDI ASV --StrEet DeMoN----- <--ZaPrAsZaM
Komentarz
-
Komentarz